Før og efter interview #4 – Sara Duesund

Fortæl lidt om dig selv og din hverdag?
Jeg hedder Sara og er 21 år gammel. Lige nu arbejder jeg, indtil jeg starter på fysioterapeut-uddannelsen i Århus til februar 2016. Jeg er vild med at være aktiv og har dyrket sport lige siden jeg kunne gå. Jeg er en fighter og ikke typen der bare giver op, men presser mig derimod altid til grænsen og nok også lidt udover.

Jeg har spillet fodbold en del år, men indså at jeg var en formidabel løber, hvilket resulterede i at jeg skiftede fodboldstøvlerne ud med et par løbesko. Jeg startede i Århus 1900 mellem-lang ungdomsgruppe, hvor jeg hurtigt blev bidt af at løbe, og her løb jeg nogle år på eliteplan indtil en kronisk skinnebensbetændelse satte en stopper for min karriere. Jeg kastede mig i stedet for over fitness, men konkurrencemennesket inde i mig ville mere, så da ”bikinifitness-bølgen” startede, tænkte jeg, det skal jeg da prøve!!

Hvorfor kontaktede du Thomas Dybdahl?
Jeg havde været i forløb under en anden personlig træner med mål om at stille op i bikinifitness 2014. Men da jeg stadig døjede med nogle skader og ikke følte, at min daværende træner var kompetent nok, valgte jeg at springe fra. I første omgang kontaktede jeg så Thomas for at få styr på min skulder og mit knæ. Med ART-behandling og specifikke træningsøvelser gik der ikke længe før jeg var skadesfri. Jeg skulle derfor sætte et nyt mål, og da Thomas sagde; ”Skal målet ikke være, at vi skal have dig på scenen” var jeg ikke et sekund i tvivl – her var mit nye mål! Med fuld opbakning fra Thomas, turde jeg tro på at det kunne lade sig gøre, og vigtigst af alt så følte jeg mig i trygge hænder

.Skærmbillede 2015-10-24 kl. 08.56.22 

Hvad var dine forventninger til forløbet?
Siden jeg startede med at træne i Performance Gym har jeg været ret betaget af Thomas’ tilgang til kost og træning, samt de resultater han selv såvel som hans klienter har opnået.

Lige så vild jeg var efter at komme på scenen, mindst lige så meget glædede jeg mig til hele rejsen dertil, som indebar viden omkring kost, træning og ikke mindst om mig selv. Den første periode brugte vi på at cutte mig lidt ned, for at gaine muskelmasse bedst. Planen var så at jeg skulle køre en lean-bulk, hvilket jeg må sige, vi har lykkedes rigtig godt med. Min fedtprocent har ikke været over 17 % hele forløbet, og ifølge biosig nåede jeg at gaine omkring 6-7 kg leanmass på de 8 måneder inden diætstart. Samtidig har jeg rykket mig utrolig meget træningsmæssigt, jeg har bl.a. lært at lave chin-ups med fuld ROM, hvor sejt er det ikke lige?? 😉

Skærmbillede 2015-10-24 kl. 08.57.23

Har du nået dine mål?
Det har jeg helt sikkert og endnu mere til! Jeg rykket mig bemærkelsesværdig det sidste års tid. Jeg har virkelig lært, hvor vigtigt det er at fylde sine depoter op med rigtig mad for at få en velfungerende krop og for at få det maksimale ud af sin træning.

Den 13. September stod jeg på scenen i Herning til Newcomers 2015 i kategorien; Bodyfitness junior -163. Det var den vildeste oplevelse. Scenen var det overordnede mål med forløbet, så det var en kæmpe sejr at komme i mål!! Siden jeg startede ved Thomas har jeg faktisk været skadesfri, men under en bentræning 2 måneder ude fra konkurrencen fik jeg lavet en forkert bevægelse under øvelsen squat. Dette medførte 2 ugers ufrivillig træningspause, samt tvivl om hvorvidt jeg kunne nå at blive klar. Vi valgte at tro på det! Det betød mere cardio og mindre mad, for nu skulle der skrues hårdere på knapperne, derfor var det en endnu større sejr for mig at nå i mål i en form, som jeg kun kan være stolt af! Resultatet blev en finaleplads, hvor jeg placerede mig som nr. 6 og dermed også en DM-kvalifikation, det gør kun det hele endnu federe. Samtidig har det givet mig blod på tanden, næste gang vil jeg have en medalje!!