Top 3 ting jeg lærte på internship med Wolfgang Ünsold

 

For et par uger siden var jeg på internship med den tyske top træner Wolfgang Üsonld. Her lærte jeg mange nye og spændende ting, men ikke mindste bekræftede han mig i flere ting som altid har været mig på sinde.

1. Bliv nu stærk! Den nemmeste vej til hypertrofi, er at blive stærk for 4-8 gentagelser i gode basis øvelser. Jeg garanterer at din overkrop vil blive større, hvis du øger din bænkpres fra 6 gentagelser med 60 kg, til 6 gentagelser med 80 kg. Der er ingen grund til at bruge metoder som dropsæt, rest-pause, 1 ¼ reps, inertia, cluster, giant-set, pre-exhaust, post-exhaust, langsom koncentrisk, accentueret excentrisk, hvis ikke at du er stærk i forvejen. Hvad betegner jeg så som stærk? Jo, så tæt på 2x BW i back squat som muligt.

2. When in doubt, do less! Dette var et motto som Wolfgang var stor tilhænger af. Mange træner for meget, og det hindrer deres fremgang betydeligt. Der er få personer som kan håndtere mere end 20 sæt i en træning og stadig have en hverdag ved siden af. De fleste vil opleve størst fremgang ved 16-18 sæt, drikke deres shake og så hjem og spise.

3. Mange spiser for lidt og for in-frekvent. Hvis du er interesseret i bodykomposition, er mere mad næsten altid bedre. Det er umuligt at spise for meget kød og grønt. Kombiner disse to med lidt sundt fedt eller kulhydrater, så er du godt på vej.